Cocktails

Voor de liefhebbers van cocktails hebben we een aantal hele bijzondere mixers en shakers verzameld. Onze lijst bestaat voor de helft uit cocktails die gemaakt zijn van beroemde Chinese dranken, en voor de helft uit klassiekers die bekend zijn in het Westen.

En het Chinese woord voor cocktail? Kai Mee Tjau, 雞尾酒, oftewel hanestaartdrank. Gewoon Cocktail dus.

Chinese sterke drank

De dranken hieronder gebruiken we voor het maken van de speciale Chinese cocktails.

Drank: Kwai Fa Can Chiew - 桂花陳酒

3,85

Responsive image

Deze drank is een likeur gemaakt van druiven met een zachte kaneelsmaak. Het alcoholgehalte is 14,5%.
Wij gebruiken deze likeur in de Sun Yat-Sen-cocktail.
Kwai: Kaneel, Fa: Bloem, Can: Lang bewaard, Chiew: Drank

Drank: Fen Chiew - 汾酒

3,85

Responsive image

Fen Chiew wordt de grootvader van de Chinese alcoholische dranken genoemd vanwege het feit dat het al meer dan 1400 jaar gebrouwen wordt! Het wordt gestookt op traditionele wijze, ondergronds, in aparte potten, en het wordt gemaakt van hoge-kwaliteit graan (Sorghum). Fen Chiew is beroemd om zijn verfrissend zachte smaak. De drank is transparant, en ondanks het hoge alcoholpercentage (53% vol.) is de smaak opmerkelijk mild en zoekt, en de geur elegant.
De naam Fen is een afkorting van Fen Yeung, 汾陽, de plaats in de provincie Shanxi waar deze drank vandaan komt.

Drank: Kweichow Moutai - 茅台酒

6,85

Responsive image

Maotai, door fabrikant Kreichow gespeld als Moutai, is een sterk geurende drank, met een pure, zoete en verfrissende smaak. Het wordt gemaakt van Sorghum en gerst. Het brouwingsproces doorloopt maar liefst acht keer fermentatie, en negen keer distillatie. Het hele proces duurt een jaar, waarna het product een aantal jaren wordt opgeslagen om te rijpen. Door dit proces is de drank heerlijk te drinken, goed voor de gezondheid, en zonder schadelijke na-effecten, ook bij grote hoeveelheden.

Drank: Special Ginseng wine - 人參

3,85

Responsive image

Gingeng wijn is sterk en zoet en lijkt een beetje op brandy, maar varieert in smaak afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Wat er in elk geval altijd in zit is Ginseng. Dat is een wortel waarvan de vorm doet denken aan die van een mens. Ginseng betekent dan ook mensvormig. Aan de wortel worden geneeskrachtige eigenschappen toegekend, en hij wordt gezien als een afrodisiacum. Iets minder spectaculair is de wetenschappelijke ontdekking dat de wortel goed is tegen hoge bloeddruk.

Drank: Chu Yeh Ching Chiew

3,85

Responsive image

Chu Yeh Ching Chiew is een zeer speciaal en oud drankje, gemaakt volgens een traditioneel Chinees kruidenrecept. Het heeft een transparantgouden kleur met een lichte groene gloed, en de intense bloemige kruidengeur van gedroogde abrikoos. Het is net niet droog, met een vleugje anijs en het heeft een heerlijke lange nasmaak.

Speciale Chinese cocktails

Cocktail: Sun Yat-Sen - 孫逸仙

4,85

Responsive image

Sun Yat-Sen wordt beschouwd als de Vader des Vaderlands, de grondlegger van het moderne China. Hij zette de Qing-dynastie af en stichtte de huidige Republiek China.
Deze cocktail wordt samengesteld van de volgende ingrediënten.
  Kwai Fa Can Chiew (kaneellikeur)
  Zoete vermoeth (Martini Bianco)
  IJs

Cocktail: Hoeng Kee Ng Sing - 紅旗五星

5,85

Responsive image

Deze cocktail is vanwege zijn rode kleur vernoemd naar de Chinese vlag met vijf sterren. We presenteren deze cocktail dan ook met trots, en brengen hem feestelijk naar uw tafel.
  Rode wijn
  Fen Chiew
  Honing
  Jus d'orange
  IJs

Cocktail: Jangtse Rivier - 长江

5,85

Responsive image

De cocktail die genoemd is naar de langste rivier van China is gebaseerd op de drank met de langste traditie in China, Moutai. Deze wordt aangevuld met kaneellikeur.
  Moutai
  Kwai Fa Can Chiew
  7up
  IJs

Cocktail: Good luck - 福禄壽

6,85

Responsive image

In de Chinese cultuur speelt geluk zo'n grote rol, dat de Chinese taal meer dan tien woorden heeft voor geluk. Drie daarvan komen terug in de naam van deze cocktail, die letterlijk vertaald Geluk Geluk Geluk (blijheid, goede financiën, lang leven) betekent. De cocktail bestaat uit:
  Special Ginseng wine
  Brandy
  7up
  Kers & IJs

Cocktail: Hemel en Aarde - 乾坤

5,85

Responsive image

Dit is een evenwichtige cocktail, yin en yang, hemel en aarde; een universeel drankje dus. Geïnspireerd op het Taoisme, en samengesteld met twee hoofdbestanddelen die elkaar in perfecte balans houden en op hemelse wijze aanvullen.
  Chu Yeh Ching Chiew
  Brandy
  7up
  IJs

Cocktail: Tai Chi - 太極

5,85

Responsive image

Deze cocktail is genoemd naar de Chinese vechtsport Tai Ji Quan (Kantonees: Tai Kik Kuun). En reken maar dat de smaak in overeenstemming is met de betekenis van die naam: extreem grote vuist! De Ingrediënten:
  Chu Yeh Ching Chiew
  7up
  IJs

Beroemde klassiekers

Klassieker: Martini Vesper

5,85

Responsive image

Nauwelijks te verkrijgen, maar bij ons wordt ze geschonken: de Martini Vesper. Uitgevonden door Ian Fleming, gepresenteerd door James Bond in Casino Royale, en gebaseerd op een drank die we speciaal hebben laten importeren: Lillet Blanc. Samen met Gordon's Gin en Smirnoff Wodka wordt dit met een flinke portie ijs geschud, dus niet geroerd, en aan tafel uitgeschonken. We maken haar af, zoals het hoort, met een citroenschil.

Klassieker: Black Russian

4,85

Responsive image

De Zwarte Rus is niet te versmaden. Smirnoff Wodka met een heerlijke koffielikeur eroverheen. Geserveerd met ijs. Een White Russion hebben we ook, dan doen we er melk of slagroom bij. Geniet!

Klassieker: Long Island Iced Tea

7,85

Responsive image

Niet van een echte ijsthee te onderscheiden, tot je een slok neemt. Dan stijgt deze wereldberoemde cocktail onmiddellijk naar je hoofd en waan je je al gauw echt in Long Island. De Long Island Iced Tea bevat Smirnoff Wodka, Tequila, Bacardi, Gordon's Gin, Triple Sec, 7up, ijs en een splash Cola.

Klassieker: Manhattan

5,85

Responsive image

De Manhattan-cocktail wordt samengesteld met Rye-whiskey, Vermouth en een scheutje Angostura bitter. Wij schenken de Manhatten op verzoek in vijf varianten.
  Voor de gewone Manhattan gebruiken we Jim Beam en Martini Rosso
  De Extra Droge Manhattan maken we met Martini Extra Dry
  Voor de Perfect Manhatten mixen we Rosso en Extra Dry
  De Rob Roy bevat geen Rye maar Scotch
  En de Cuban Manhatten wordt gemaakt met donkere rum

Klassieker: B-52, of Pousse Café

3,85

Responsive image

Drie drankjes, drie laagjes en een roerstaafje. Deze cocktail wordt ongemixt geserveerd. Door de verschillende dichtheden van de drankjes blijven ze keurig in drie laagjes op elkaar liggen. Een traktatie voor het oog, èn van de tong. Ingrediënten: Grand Marnier, Bailey's en Kahlua. Op verzoek serveren we een variant met Cointreau, maar die cocktail heeft een naam die we niet op de kaart durven zetten...

Klassieker: De Vliegende Hollander

4,85

Responsive image

Geen zee gaat ons te hoog voor een bijzondere cocktail! Na al die Chineze lekkernijen nu eentje van eigen bodem. De Vliegende Hollander wordt gemaakt van Abrikozenlikeur, Jonge Jenever, Triple Sec (sinaasappellikeur) en Jus d'Orange. Hou je vast, daar gaan we!

Responsive image