Workshop Chinees Koken

 

Kom naar onze Workshop Chinees Koken! We leren je in één avond alles om een volledig Chinees-culinair viergangen-diner op tafel te zetten. Leuk voor groepen vrienden, collega's, familie of als vrijgezellenfeest!

Altijd al eens willen weten hoe je al die bijzondere Chinese gerechten klaarmaakt? Schrijf je in voor een Workshop Chinees koken, en we leren je in één avond de kneepjes van het vak. Leuk als vrijgezellenfeest, personeelsuitje, verjaardagsfeest of gewoon gezellig met een groep vrienden en vriendinnen.

De workshop is ook geschikt voor vegetariërs! Kinderen kunnen ook meedoen, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Inhoud workshop

Tijdens de Workshop Chinees koken leer je alles wat je moet kunnen om een volledig Chinees-culinair vier- of vijfgangendiner op tafel te zetten.

Vanzelfsprekend gebruiken we uitsluitend verse producten. We beperken ons daarbij zoveel mogelijk tot ingrediënten die in de winkel verkrijgbaar zijn, zodat de deelnemers de gerechten zelf ook thuis kunnen maken. De deelnemers krijgen na afloop de recepten mee naar huis.

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image

Voorgerecht

We beginnen natuurlijk met maken van het voorgerecht. We maken twee verschillende voorgerechten. De deelnemers kunnen zelf bepalen welke ze willen maken.

Je leert de ingrediënten op de juiste manier te snijden en te bakken. Deze vulling rol je vervolgens in deegvelletjes. De loempia's worden gebakken in een wok.

Dumplings hebben een andere vulling dan miniloempia's en worden op een andere manier gevouwen. De dumplings worden gestoomd.

Je leert hoe je een bord moet opmaken, en tot slot serveer je de voorgerechten aan... jezelf. De loempia's kunnen ook vegetarisch gemaakt worden.

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image

Tafel dekken

Ondertussen gaan we de tafel dekken en servetten vouwen. Niet in tweeën en niet in vieren, maar volgens een mooi patroon, waardoor het servet de tafelindeling wat extra cachet geeft.

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image

Soep

Voor de soep hebben we de keuze uit Wantan en Maïs-kip. Wantan zijn bolletjes vlees in deeg gevouwen. Vegetariërs maken maïssoep zonder kip.

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image

Hoofdgerecht

De volgende gang is het hoofdgerecht. Als hoofdgerecht bereiden we verschillende gerechten.

Ten eerste bereiden we kipfilet met verse ananas. Voor de liefhebbers zijn er ook gerechten met varkensvlees of ossenhaas.

Op het vegetarische menu staat een heerlijk gerecht met tahoe en groenten.

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image

Dessert

Typisch in de Chinese keuken (vooral in de regio rond Shanghai) zijn de zoete nagerechten. Je leert hoe je een ananas (of als het seizoen het toelaat een watermeloen) op een feestelijke manier kunt serveren, maar als je wilt mag je ook een ijscoupe samenstellen. Bij de koffie staan we ook even stil bij de Chinese likeurtjes.

Responsive image

Prijs

  Standaard-arrangement: 69,50 per persoon.

Deelname aan de Workshop Chinees Koken is alleen mogelijk met een groep. Als je met een hele groep komt, is de workshop dan ook speciaal voor jullie. Het minimumaantal deelnemers is 10, het maximum 18.

Bel, mail of kom langs voor een afspraak. In principe zijn alle avonden mogelijk, behalve zondag.

De prijs is inclusief een drankje vooraf, een drankje bij elke gang, en koffie of thee na. Als drankjes gelden warme en frisdranken, bier, huiswijn en binnenlands gedestilleerd.